Zavřít

kristina rodina

TRAFFIC, organizace pro kontrolu nelegálního obchodu s živočichy

Referentka pro léčivé rostliny

„Svět by byl jen málo zajímavý bez všech těch nádherných, barevných rostlin v něm. Jsem nadšená, že ve svém každodenním životě přicházím do kontaktu s mimořádně širokou škálou rostlin.“.

Přečtěte si příběh Kristiny
Zavřít

Kristinát sok mindenre megtanította a munkája a TRAFFIC Gyógyító növények programban. Elhatározta, hogy minél szélesebb körben fogja megosztani az újonnan szerzett tudását.

„Az ok, amivel a vadon termő növények alkalmazása különösen elkápráztatott az volt, hogy milyen nagy szerepet játszik az emberek életében a természet. Bámulatos látni, hogy milyen közeli a rokonság az emberek és a vadon termő növények között, és hogy mennyire segítik az életünket a természetes termékek” – állítja.

A program sikerének kulcsa a közösség bevonása a megőrzés, az egészségvédelem és a megélhetés érdekében.

“We need to create a sustainable future for medicinal and aromatic plants and the people and healthcare practices that depend on them”.

A Traditional and Wild projekten belül a munkája arra ösztönzi Kristinát, hogy a lehetséges jövőbeli projektekre is előretekintsen.

„Az, hogy egy ilyen bámulatos vadon termő növényeket oltalmazó projekt részese lehetek, arra késztet, hogy jobban védelmezzem a természetet az élet minden területén. Remélem, hogy ez a szemlélet több projektben is megjelenik majd, és különösen az üzleti szektort ösztönzi arra, hogy megtervezze és eljuttassa a fogyasztóknak szánt üzenetet a fenntarthatóság fontosságáról és a vadon termő növényekből előállított termékek becsületes eredetéről.”

Ez egy olyan tapasztalat Kristina számára, mely megváltoztatta az életét.

„Ez a munka nyitotta ki a szemem a világra, arra a világra, mely zöld és tiszta. Teljesen megváltozott a nézőpontom bizonyos dolgokkal kapcsolatosan, mintha kicseréltek volna. Egészség, boldogság és könnyedség: ezek az életem mottói.”